Jag skäms redan för dem…

June 25, 2014 2 kommentarer av Janne

När man ser på filmer handlar om segregation, t.ex. Remember The Titans, så tänker jag ibland:
Hur kan någon vara så ond och elak att den behandlar en annan människa sådär illa bara för att de är annorlunda?

Jag skäms för dem, men skämdes månne de människorna själv i efterhand när de ser vad de gjort och hur illa de behandlat andra?

Idag handlar jämlikhetskampen om homosexuella och deras rättigheter.

Jag undrar om människor som är emot en könsneutral äktenskapslag förstår att hur otroligt elaka de är?

Jag skäms redan för dem.

2 kommentarer

 1. UNGKRITISKTÄNKARE
  5 years ago

  Att vara homofob och att inte till hundra procent stöda detta lagförslag är två skilda saker. Är själv 20 år gammal och respekterar homon precis som de är, för homosexualitet är precis lika som heterosexualitet. Det som får mig att förhålla mig skeptiskt till förslaget är att barnens rättigheter inte beaktas i tillräckligt hög grad, barn ska åtminstone (enligt mig) från början ha rätt till mamma och pappa. Annars tycker jag bra att homon ska få ärva osv. samt inneha övriga familjerättsliga rättigheter.
  Jag säger inte att du inte skulle få ha din åsikt nu, det jag säger är att även vi unga kan ha en grundad anledning till att inte tycka precis “som alla andra i vår ålder” utan att vara en trångsynt fundamentalist. Lite ledsen blir jag visserligen när så många verkar tro att alla som inte direkt stöder detta förslag (men kanske delar av det) är trångsynta och elaka. Går inte demokrati ut på att alla ska få uttrycka sin åsikt? Därmed vore det rätt odemokratiskt enligt mig, ifall supportersen resp.icke-supportersen inte hade kunnat uttrycka sina egna åsikter.
  Skulle kunna diskutera detta i evigheter (ur hundratals synvinklar), men här sätter jag stopp 🙂

  Reply

  • Janne
   5 years ago

   Om man har rätt till mamma och pappa, så antar jag att du inte heller tycker att en ensam person ska få adoptera eller gå till spermabank?

   Vad du säger är m.a.o. att om man inte är man och kvinna så får man inte ha barn.

   Om valet står mellan att ha ett hem där man är älskad, eller inte, så tycker jag att det är skrämmande om man inte tycker att homosexuella och ensamma personer ska få adoptera och ge ett barn det hemmet.

   Du har rätt i att alla ska få ha en åsikt och få yttra den, men det ändrar inte på det faktum att vissa åsikter är elaka, trångsynta och motbjudande

   Reply

Skriv en kommentar

Din e-postadress publiceras inte. Fält som måste ifyllas är markerade med *